17 september 2016
10:00

Öja FF gul

Referat: BK Höllviken röd - Öja FF gul

Matchen i morse för våra grabbar i Öja FF Gul var en riktig värdemätare. Dagens batalj utspelades på Höllvikens IP med hårt slitet konstgräs som underlag. Våra motståndare BK Höllviken Röd ligger också i toppskiktet av tabellen vilket gav en extra krydda inför tillställningen. Trots den arla morgonstunden var det fjorton mycket laddade Öjakillar som kom till start.

I inledningen av matchen önskade vi så fort som möjligt få koll på våra motståndare. Vi märkte att de snabbt ville slå om
till kontraattacker längs båda våra kanter och lyfte upp bra med spelare i offensiv riktning. Kunde vi bara vinna "mittens rike" så skulle omställningslägen för oss kunna skapas relativt enkelt. Vår vindsnabba anfallare Nils Persson skulle kunna få bra med ytor att röra sig på, bara vi kunde leverera fina bollar dit. Det tog en stund innan vi fick kontroll över spelet och i ärlighetens namn blev vi bara bättre och bättre ju längre matchen led. Våra yttermittfältare höll bra bredd i planen vilket möjliggjorde att vi kunde nyttja de ytor bakom Höllvikens ytterbackar som fanns på ett bra sätt. Nämnde Nils Persson fick dessutom många fina djupledsbollar att arbeta med och hade inte hemmalaget haft en så kompetent och duktig keeper hade vi kunnat måla fler än en gång i första halvlek. Publiken kunde räkna till fyra-fem kalasräddningar innan första halvleks bästa anfall gav resultat. Alexander Gren tog sig fram längs vänsterkanten och med en pass till Viktor Persson som i sin tur placerade en drömpassning till framstormande Nils Persson. Nils placerade bollen bredvid målvakten och 0-1 var ett faktum! Tidigare hade vi även haft en boll inne i nätmaskorna men Viktor Andersson blåstes mycket tveksamt av för offside.

I paus försökte vi belysa de detaljer som fortfarande inte var helt prickfria. Vi lät många av spelarna få testa på nya positioner vilket visade sig mycket lyckosamt. Vi vann fler och fler 50/50-bollar på mittplan via bl a Tom Bergbom och Viktor Andersson och kunde vid ett flertal tillfällen sätta våra anfallare i kanonlägen. Axel Strand, Nils Persson och Viktor Persson var så när att sätta dit tvåan, men den skulle till slut komma. Firma Persson & Persson skulle leverera igen. Viktor Persson friställde återigen Nils Persson med en högkvalitativ passning och denna gång rundade Nils målvakten och kunde lägga in 0-2 i öppen kasse. Riktigt snyggt! Den sista kvarten karakteriserades av ett allt mer desperat hemmalag som öppnade upp fler och fler ytor för oss. Det tredje målet var ytterst nära att uppkomma vid ett flertal tillfällen. Den hetaste reduceringschansen skedde i matchens sista minut men Hjalmar Olsson gjorde en snygg reflexräddning på det luriga avslutet.

Slutresultat 0-2 och de tre poängen följde med hem till Ystad. Riktigt bra utförd match, killar! Samtliga spelare gjorde sitt absolut bästa och som lag visade vi oss starkast idag. Kanon!